+387 56 263 686
site logo
menu icon

Ministar Pašalić posjetio kompaniju Smrčak povodom novog projekta izgradnje sušare

Ministar šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić, posjetio je danas zajedno sa gradonačelnikom grada Zvornika, Zoranom Stevanovićem, kompaniju Smrčak doo. Najbitniji razlog posjete jeste isticanje podrške kompaniji Smrčak doo u novom projektu koji se odnosi na izgradnju sušare za sušenje ljekovitog bilja, voća i povrća sa kapacitetom do 30 tona voća za 24 sata. Ministar je rekao da treba dati podršku ovakvim kapacitetima, jer je to sjajan primjer kako se može organizovati sakupljanje šumskih proizvoda i plodova u prirodi, njihova obrada i dalji plasman.

- Ova firma izvozi svoje proizvode u više desetina zemalja, ima veliki broj kooperanata i od Smrčka živi više hiljada porodica, što govori da je ovo kolektiv koji treba podržavati i razvijati - rekao je Pašalić.

Vlasnik kompanije Smrčak doo Miladin Mijatović je istakao da je Pašalić prvi resorni ministar koji je posjetio ovu kompaniju u ovo teško vrijeme, s obzirom na situaciju koju je donio kovid 19. Takođe je dodao da bez podrške i resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, kao i lokalne zajednice, veoma teško napraviti proizvodni iskorak.

Gradonačelnik Stevanović je istakao da je u ovom vremenu najvažnije sačuvati postojeća radna mjesta, ali i da postoje kompanije koje ulažu u proširenje kapaciteta i investiraju u budućnost, kao što je Smrčak.

Pored ovoga Stevanović je obećao da će gradska uprava, zajedno sa javnim preduzećem Zvornik-stan obezbijediti dovođenje gasa koji će biti glavni energent za objekat sušare voća, povrća i ljevkovitog bilja koji kompanija Smrčak doo gradi.
slider image