+387 56 263 686
site logo
menu icon

Smrčak doo - biznis lider održivog razvoja u 2021.

Biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu proglašeni su danas na ceremoniji u Banjoj Luci. Nagrade za 2021. godinu su dodijeljene u kategorijama “Ljudi” i “Resursi i životna sredina”. Kompanija Smrčak pobijedila je u obje ove oblasti u kategoriji malih preduzeća.
Cilj ovogodišnjeg takmičenja za biznis lidere održivog razvoja je da promoviše napore i angažman privatnog sektora u ovoj oblasti. Ove godine pažnja je usmjerena na kompanije koje se mogu pohvaliti kvalitetnim radnim mjestima, kao i dekarbonizacijom svog poslovanja. GRI standardi su bili osnova za razvoj metodologije korišćene za evaluaciju pristiglih prijava, a u veliko finale ušlo je 23 kompanije iz različitih kategorija poslovanja. Sama dodjela nagrade organizovana je u okviru projekta “Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora” koji sprovodi razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) u BiH, a finansira ga vlada Švedske.
Na samom kraju ceremonije izabran je i ukupni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja, a i ovu nagradu je osvojila naša kompanija - Smrčak doo. Nagradu je uručila Gospođa Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini i Gospodin Torgny Svenungsson, Zamijenik šefa misije pri ambasadi Švedske u BiH.
Kompanija Smrčak će i dalje nastaviti da radi prema principima održivog razvoja i tako biti primjer ostalima koji žele da postignu isto, a ova nagrada je samo još jedan dokaz da smo na pravom putu.
slider image